DE RATJES VAN HARELBEKE

KONINKLIJK RACING - CLUB -HARELBEKE

DOOR HUGELIER DANNY

 

Beste Supporters

 

De geschiedenis van een voetbalploeg samenzoeken is zowat te vergelijken met het samenvlechten van een enorme puzzel.

Net zoals bij het puzzelen heeft men veel geduld, tijd en doorzettingsvermogen nodig.

Honderden uren opzoekingen in oude krantenarchieven te Kortrijk, Ieper en bij de KBVB te Brussel.

Samen met het contacteren van tientallen oud spelers bestuursleden en supporters hebben er voor gezorgd dat we nu momenteel deze website kunnen maken over Koninklijk – Club – Harelbeke een voetbalclub tussen Waregem en Kortrijk in Zuid West – Vlaanderen.

De Club uit Harelbeke in de volksmond de Ratjes genoemd die op het Forestierstadion voetbalde waar nu Sporting West Harelbeke zijn thuishaven heeft.

Danny is een man uit Harelbeke die al van in zijn jeugd een stevige band had met zijn voetbalclub Racing – Club – Harelbeke.

Hij reisde met zijn club zowat door gans Belgié rond en maakte zowat alles mee, vreugde om een promotie of een kampioenstitel en ontgoocheling bij een degradatie van zijn geliefde club.

Hij verzamelde alles over de club en deze website geef een aparte evocatie van de groei van deze familieclub in de Belgische grootheid.Na Racing - Club - Harelbeke zal ik ook de geschiedenis van Sporting West Harelbeke erbij zetten dit is ook een club die me aan het hart ligt en waar ik nauw bij betrokken ben.